(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Ұсынылып отырған мақалада автор тергеу əрекеттерінің қателіктерімен олардың мазмұнының анықтамасын қарастырады. Алдын ала тергеу органдарының қызметін жүзеге асыру қылмыстық жазаны тағайындауды қамтамасыз етудің қажетті шарттарының бірі болып табылады. Сонымен қоса қылмыстық сот ісі өндірісін жүзеге асыруда жеке тұлғалардың құқықтарын жəне бостандықтарын қамтамасыз ету заңдылықтары мен құқықтық тəртіпті бекіту жөніндегі сұрақтар өте үлкен мəнге ие. Түйін сөздер: тергеу, қылмыс, жаза, алдын ала тергеу органдарының қызметі, əділ соттылық.