(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Қазақстанда заң ғылымының қалыптасуы мен дамуының пайда болуы тарихи-құқықтық зерттеулерден: мемлекет пен құқықтың тарихы болып табылады. Бұл мақала Қазақстандағы тарихи-құқықтық зерттеулердің қалыптасуын талдауға арналған. Тарихи-құқықтық зерттеулердің пәні мен объектісін қалыптастыру орыс, кеңес орыс ғылыми-зерттеу дәстүрінің әсерінен туындайды.