(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада мемлекеттік басқару институтының табиғи-тарихи даму заңдылығы расталады,оның аясында мемлекеттің,оның институттары мен органдарының əлеуметтік-құқықтық жəне саяси мəні шынайы түрде өзгереді жəне мемлекеттік басқару органдарының жоғары деңгейдегі даму динамикасы байқалады. Осыған байланысты билік институттарын табиғи-тарихи даму тұрғысынан зерттеудің маңыздылығына ерекше көңіл бөлінеді, ол билік институттарынан тиімді жəне заңды құбылыстарды бөліп алып, Қырғызстанның құқықтық жүйесіне демократиялық басқару үлгілерін имплементациялауды жетілдіру мақсат етіп қойылады