(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Автор мақалада тарихи тұрғыдан, кеңестік кезеңдегі қазақстандық заңнамаға сəйкес шаруашылық жүргізу үшін заңды тұлғалардың корпоративтік нысандарды пайдалану сұрақтарын, құқықтық реттеу ерекшеліктерін сипаттайды. Шетелдік заңнамадағы қазіргі таңдағы корпоративтік құқық концепциясын қабылдау феноменіне назар аударады. Автор шетелдік жəне қазақстандық ғылыми жəне құқықтық қайнар көздерді сараптай келе «корпоративтік қатынастар» жəне «корпорация» құқықтық ұғымдарының мазмұнына қатысты өзінің көзқарасын ұсынады. Қазақстандық корпоративтік құқықтың негізгі заң актілеріне жəне оның көзге түсетін ерекшеліктеріне назар аударады. Автордың Қазақстандағы корпоративтік заңнаманың əрі қарай даму тенденциясына қатысты жəне оны реформалау (модернизациялау) бағыттарына қатысты ойлары көрсетіледі.