(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақала азаматтық құқық институттарындағы жауапкершіліктен босату мəселелерін бөліп көрсетуге арналған. Құқық теориясындағы, қылмыстық жəне əкімшілік құқықтағы, сонымен қатар азаматтық заңнама шегіндегі жауапкершіліктен босату негіздері қарастырылады. Мақалада жауапкершіліктен босату негіздері ретінде іс-əрекеттің құқыққа қайшылығын жоятын мəн-жайларды ажырату керек деп атап көрсетілген. Кінəлілік презумпциясы жəне кінəсіз жауапкершілік сұрақтарына аса көңіл бөлінген.