(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақала азаматтық құқықбұзушылық институтының маңыздылығының жеткіліксіздігі мəселесін салааралық құқықтық ка- тегория ретінде кешенді талдауға арналған. Бұл мəселе жалпы құқық теориясы, қылмыстық жəне əкімшілік құқық тұрғысынан зерттеледі. Аталған түсінікті жалпықұқықтық жəне салааралық тұрғыдан автор түсініктің негізгі белгілерін қарастырады. Бұл институт өз салалық ерекшеліктеріне байланысты нормативтік рəсімдеуді қажет етеді деген қорытынды жасайды.