(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Бұл мақалада азаматтың сот ісі құқығының даму тарихындағы талқыланып келе жатқан азаматтың сот ісінің теоретикалық ерекшеліктері қарастырылған. Кейбір авторлардың азаматтық іс жүргізу құқығына маңызды сипаттама бере отырып, оның ерекше құрамдас бөлігін ашып көрсетеді. Басқа авторлардың ой пікірінше, азаматтық іс жүргізу құқығында күрделі құрамдас бөлігі азаматтық процестің жəне азаматтық қызметтің арасында азаматтың үдерісіне байланысты.