(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Бұл мақалада көлік құралдары іздерінің трасология объектілерінің бірі ретінде криминалистикалық маңызы қамтылып, қажетті пайымдаулар жасалған. Көлік құралдары іздерін зерттеу арқылы көліктің трасологиядағы идентификациялық және диагностикалық мәселелерді шешуге болады. Қозғалатын бөлшектерден қалған іздер арқылы көліктің қозғалысын идентификациялауға болады. Сондай-ақ көлік құралдары іздерінің крими- налистика ғылымындағы рөлі мен маңызы жан-жақты қарастырылған. Түйін сөздер: көлік құралдарының іздері, трасология, протектор, автокөлік базасы, криминалистика.