(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Қылмыстық сот өндірісі сферасына тартылған индивидтің бостандығы қаншалықты? Дәл осы сферада адам ерекше қылмыстық-процессуалдық мәртебеге ие болып, мемлекеттік мәжбүрлеудің ең қатал қылмыстық жүйесінің әрекет етуіне тап болады. Тергеуде болушыны кінәлі деп тапқанға дейін оған солардың салдарынан жеке бостандығының көлемі едәуір шектелетін қылмыстық-процессуалдық мәжбүрлеу шаралары қолданылады. Түйін сөздер: ар-намыс, ар-намысқа қол сұқпаушылық, тұлға, азаптау.