(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Кәмелетке толмағандар арасындағы қылмыстылықтың алдын алу да ҚР қылмыстық кодексінде қарастырылған жазаларды тиімді қолданудың маңызы зор. Автор мақалада бірыңғай ювенология ғылымын және мәжбүрлі түзеу (коррекция) шаралары жөніндегі жаңа институтты құру және құрастыру мәселелерін көтереді. Түйін сөздер: қылмыстылықтың алдын алу, кәмелетке толмағандар арасындағы қылмыстылық, ювенология, құқыққа қайшы жүріс-тұрыс, құқықтық девиация, медициналық сипаттағы мәжбүрлеу шаралары, мәжбүрлі тәрбиелеу шаралары, мәжбүрлі түзеу (коррекция) шаралары.