(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Ғылыми жұмыстың мақсатына сәйкес жер қойнауын пайдалану құқығының ұғымы мен мазмұнына тал- дау жүргізілді. Зерттеу барысында жер қойнауының Қазақстан үшін маңыздылығына, жер қойнауы ұғымын анықтаудағы кемшіліктерге тоқталып, жер қойнауын пайдалану құқығының объективтік және субъективтік тұрғыдағы мәселелері қарастырылды. Түйін сөздер: жер қойнауы, минералдық шикізат, пайдалы қазба, жер қойнауын пайдалану құқығы, келісімшарттық аумақ.