(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада төлем карточкалары нарығының инфрақұрылымын одан әрі жетілдіру үшін құқықтық негіздерді әзірлеудің, Қазақстанда біртұтас эквайрингтік желіні басқару жөніндегі Ұлттық операторды құрудың және төлем карточкалары бойынша операцияларды өңдеудің кейбір мәселелері қарастырылады. Автормен Қазақстан Республикасының «Қазақстан Республикасының кейбір заңнамалық актілеріне ҚР ақша төлемі мен аударымын жүзеге асыру саласындағы заңнамасын жетілдіру мәселелері бойынша өзгерістер толтырулар енгізу туралы» Заң жобасының тұжырымдамасына талдау жүргізіледі. Түйін сөздер: эквайрингтік инфраструктурасы, төлемдік технологиясы, төлем карталар бойынша өңдеу, банк саласында.