(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада кедендік төлемдердің ұғымын анықтау және оларды топтастыру мәселесі қарастырылған. Көтеріліп отырған тақырыпты қарастыру барысында осы салада бірқатар еңбектерімен танымалы заңгер-ғалымдардың көзқарастары мен пікірлері талданып, тиісінше тұжырымдар жасалған. Түйін сөздер: кеден, кедендік төлемдер, баждар, алымдар, кеден ісі.