(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада теоретикалық мәміле сұрақтары, мәміле түрлері, мәміле белгісі, заң табиғаты қарастырылады. Мәміле – азаматтар мен заңды тұлғалардың азаматтық құқықтары мен міндеттерін белгілеуге, өзгертуге не- месе тоқтауға бағытталған әрекеттері. Азаматтық құқықта мәмілелер көп, сондықтан да оларды жіктеу қажет. Мәмілелерді түрлерге бөлу бірнеше белгілер бойынша жүргізіледі. Сонымен, мәміле дегеніміз – тараптардың азаматтық құқықтар мен міндеттерді белгілеуге, өзгертуге және тоқтатуға бағытталған әрекеттері. Екі жақты немесе көп жақты жасалған мәміле шарт деп ата