(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада криминалистикалық құралдардың проблемалары және қылмыстарды болдырмау әдістері, құқық қорғау органдары қызметінің басым бағыттары қарастырылған. Криминалистикада алдын алу қызметі қылмыстарды жасауға әкелетін криминогендік жағдайлар туралы нақты деректердің пайда болу, табу, тіркеу заңдылықтарын анықтаумен және зерттеумен; көрсетілген заңдылықтарды тануға негізделген құралдарды әзірлеу және қолдану, табу тәсілдері мен әдістерін және криминогендік жағдайларды жоюмен; түрлі объектілердің қылмыстық қол сұғушылықтарынан қорғанумен; қылмыстарды табуға және алдын алуға ықпал ететін жағдайларды құрумен; жаңа ұқсас қылмыстардың қайталануына тосқауыл болатын спецификалық алдын алу шараларын әзірлеп қолдану және нақты тұлғаның қылмыстық іс-әрекетін үзу немесе жолын кесумен байланыстылығы туралы қорытынды жасалды. Түйін сөздер: криминалистикалық алдын алу, қылмыстардың алдын алу құралдары, криминалистикалық құралдар.