(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Су қауіпсіздігін қамтамасыз ету проблемаларын ғылыми зерттеудің бірнеше факторларға байланысты болуы қажет: суды қорғаудың түсіндірме аппаратын қалыптастыру, барабар нарықтық қатынастар; Әлеуметтік құбылыстардың командалық-әкімшілік әдістеріне қарама-қайшы өзгешеліктерді, шаруашылық сипаттама құралдарын қамтитын су ресурстарын басқарудың жаңа тәсіліне көшу; Қазақстан Республикасының қолданыстағы су заңнамаларының сәйкес келмеуі. Мақалада су қауіпсіздігіне және Қазақстан Республикасындағы су қауіпсіздігін қамтамасыз етудің құқықтық тетіктеріне қауіп-қатерлер қарастырылады. Мақаланың әдістемелік негізін салыстырмалы-құқықтық әдіс, формальді логика әдісі, жүйелеу құрылымдық талдау әдісі, ғылыми абстракция, салыстыру мен ұқсастық, құқықтық процестердің дамуы барысындағы объективті мен субъективтінің бірлігі, сараптамалық бағалау, зерттеу құжаттары мен материалдарын талдау мен зерттеу әдістері құрады. Мақала Қазақстан Республикасының негізгі су проблемаларын, ішкі және сыртқы факторларды анықтайды. Түйін сөздер: су қауіп-қатерлері, су қауіпсіздігі, құқықтық реттеу, құқықтық қамтамасыз ету.