(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Ғылыми жұмыстың негізгі мақсаты – заңды күшіне енбеген бірінші сатыдағы соттың үкімдеріне тараптардың шағымдар мен наразылық келтіру арқылы өз құқықтары мен мүдделерін апелляциялық сатыдағы сотта қорғау мәселелерін талдау. Апелляциялық сатыда шығарылған қаулылар мен үкімдердің тергеуші, анықтаушы, про- курор, судья үшін маңыздылығын ашып көрсету. Елбасы Н.Ә. Назарбаевтың 2012 жылғы 14 желтоқсандағы “Қазақстан-2050” стратегиясы: қалыптасқан мемлекеттің жаңа саяси бағыты” атты Қазақстан халқына Жолдауында көзделген соттың қызметінің маңыздылығын көрсету. Жалпы алғанда, мақалада қазіргі таңдағы қылмыстық істер бойынша апелляциялық инстанциядағы іс жүргізуде орын алған елеулі өзгерістер сипатталады. Основная цель научной работы ‒ разобрать проблемы защиты интересов и прав сторон в суде апелляционной стадии путем предъявления жалоб и претензий на не вступившие в силу судебные решения первой стадии. Раскрыть значимость вынесенных на апелляционной стадии постановлений, приговоров для следователя, прокурора, судьи. Раскрыть значимость деятельности судов в Послании Президента РК ‒ Лидера нации Н.А.Назарбаева Народу Казахстана «Стратегия «Казахстан-2050: новый политический курс состоявшегося государства»». В статье описываются последние изменения рассмотрения уголовных дел на апелляционной стадии.