(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Бұл мақалада трасология объектілерінің криминалистикалық маңызы жəне классификациясына арналып жазы- лып, тиісті тұжырымдар жасалған. Трасологиялық зерттеудің негізгі объектілері: статистикалық, динамикалық іздердің сипаттамасы қарастырылған. Іздерді табу, бекіту, алудың жалпы ережелері келтірілген. Іздерді бекіту, тергеу əрекетінің хаттамасында сипаттау арқылы жүзеге асырылады. Сондай-ақ трасология объектілерінің кри- миналистика ғылымындағы рөлі мен маңызы жан-жақты қарастырылды. Түйін сөздер: трасология, динамикалық іздер, локальді іздер, перифериялық іздер, статикалық іздер.