(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Ғылыми жұмыстың мақсатына сəйкес Қазақстанның Ресейге қосылу барысындағы қылмыстық нормалар жиынтығы қарастырылады. Зерттеу барысында анықталған мəселелер бойынша сол кездегі заңнаманың кемшіліктеріне тоқталып, талқылау жасалады. Зерттеу барысында дəстүрлі құқықтық нормалардың жаңа патшалық ережелері арқылы өзгеріске енуі қазақ қоғамындағы қылмыстық жүйенің отаршыл саясатына бейімделгенін дəлелдейді. Түйін сөздер: қылмыс, норма, заң, ереже, саясат, құқықтық норма.