(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Қылмыстық процеске қатысушылардың құқықтары мен заңды мүдделерінің кепілдіктерінің кеңеюі жеке тұлғаның мүдделеріне жəне бүтіндей алғанда қоғам мүдделеріне сəйкес келеді. Қылмыстық процеске қатысатын тұлғалардың, соның ішінде айыпталушының құқықтары мен заңды мүдделеріне кепілдік берілуі, қылмыстық сот өндірісінің алдында тұрған міндеттерді орындауға мүмкіндік береді. Түйін сөздер: адам құқығы, адам бостандығы, кепілдіктер, жеке тұлға, тұжырымдама, құқықтық саясат, сот өндірісі жəне т.б.