(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Бұл мақалада автор Қазақстан Республикасындағы фармацевтикалық қызметтің негізгі мəселелерін қарастырылған. Бүгінгі таңдағы мемлекеттік реттеу жүйесі интеграциялық үдерісі жағдайында фармацев- тикалық секторды отандық фармнарығын қолайлы бағытқа тарту болып табылады. Қазіргі таңда кредиттік қаражат тапшылығы, құқықтық-нормативтік базасы, салық жөніндегі кемшіліктер басты мəселеге жата- ды. Фармацевтикалық сектордағы дамыту мəселесін қарастырған кезеңде біз ұмытатын жағдайдың бірі – ол фармацевтикалық ұйымының жұмыс істеу фармацевтикалық кадрлары. Фармацевтикалық салада заманға сай мамандарды қамтамасыз ету мəселелерді шешуді талап етеді. Түйін сөздер: фармацевтикалық қызмет, нарық, салық, заң.