(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақала əкімшілік қызмет көрсету саласындағы жария-құқықтық қатынастары қатысушыларының əкімшілік құқық субъектілігіне сипаттама беруді ғылыми негіздеуге арналған. Қорытынды əкімшілік қызмет көрсету саласындағы заң абстракциясына, əкімшілік қызмет көрсету туралы нақты құқықтық қатынаста материалдық сипаттамаға сүйенген құқық субъектісіне негізделген. Мұндай материализация əкімшілік қызмет көрсету саласындағы жария-құқықтық қатынастары қатысушыларының құқықтық мүмкіндіктері мен міндеттерінің, құқықтарының жиынтығынан тұрады. Аталмыш құқықтық қатынас субъектілері жалпы жəне арнайы құқықсубъектілігімен, жалпы жəне арнайы құқық жиынтығымен, міндеттері жəне құқықтық мүмкіндіктерімен сипатталады. Түйін сөздер: əкімшілік қызмет көрсету, əкімшілік құқықсубъектілік, құқық, міндеттер, құқықтық мүмкіндіктер.