(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада Қазақстан Республикасының атқарушы билік органдарының бақылау-қадағалау қызметінің ұйымдастыру мəселелері карастырылған. Сонымен қатар атқарушылық билік жүйесіндегі нормативтік-құ- қық тық реттеуді бақылауды талдау негізінде Қазақстан Республикасындағы осы құқықтық институттағы тиімділікті жоғарылату мəселесі өзектенеді. Түйін сөздер: бақылау, атқарушы билік, үкімет, билік жүйесіндегі атқару нысаны, бақылау-қадағалау қызметі- нің ұйымдастыру.