(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада теориялық тұрғыдан діни экстремизм түсінігіне, экстремизммен байланысты қылмыстардың қылмыс құрамының элементтеріне нақты түсініктеме берілген. Қазақстан Республикасында діни экстремизмнің пайда болуы,тарлуына байланысты, аталған қылмыспен күресуде Қылмыстық заңды жетілдіру мəселесі қарастырылған. Түйін сөздер: экстремизм, діни экстремизм, экстремистің тұлғасы, конфессиялар, қылмыстық заң.