(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Кез келген əлеуметтік құбылыстың ұзақ əлеуметтік үдеріс ретінде олардың бағыттылығына, даму тенденци- ялары мен тиімділігіне əсер ететін өзінің пайда болу бастаулары болады. Осы көріністердің барлығы аталған мақалада құқық жəне құқықтық сана тəрізді феномендерге қатысты екі аспекті тарихи жəне теориялық түрде ашылып қарастырылған. Тарихи аспекті көшпенділер өркениетіндегі құқықтық сананың қалыптасу ерекшеліктерімен байланысты. Теориялық аспекті құқықты түсіну жəне құқықты қолдану теориясының да- муымен байланысты. Түйін сөздер: құқықтық сана, əдет-ғұрып құқығы, əлеуметтік үдеріс, құқық қолдану.