(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақала XVIII ғ. аяғындағы Қазақстанның батыс аймағында Ресей империясының жүргізген соттық-құқықтық саясаты қазақ жəне орыс халықтарының арасындағы құқықтық байланыстың орнауы мен шекаралық қақтығыстардың бітімгерлігіне бағытталған. Мақалада II Екатеринаның соттық-құқықтық саясатының мақсаттары, қағидалары, əдістері мен жүзеге асырылу нəтижелері жазылады. Түйін сөздер: сот тарихы, Ресей империясы, Кіші жүз.