(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Бұл мақалада зияткерлiк меншiктiң объект ретінде селекциялық жетiстiктердi құқықтық реттеу мəселелері көрсетілген, ресурстардың 3 түрiнің призмада жаңа тəсiлі қабылданған жəне аграрлық кəсiпкерлiктiң облысында Қазақстан Республикасы заңдарының кемшіліктері көрсетілген, аграрлық кəсіпкерліктің саясында заңнамаларды дамыту мəселелері ұсынылған. Түйін сөздер: селекциялық жетiстiктер, зияткерлiк меншiк, агро-өнеркəсiптiк кешен, ауыл шаруашылығы, аграрлық кəсiпкерлiк.