(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада сотқа дейінгі қылмыстық іс жүргізудегі соттық бақылаудың сот билігінің жүйесіндегі ор- нын белгілеудің дискуссиялық сұрақтары сот билігінің функциясы мен жүзеге асыру формасының призмасы арқылы қарастырылады. Сотқа дейінгі қылмыстық іс жүргізудегі соттық бақылау сот билігін жүзеге асырудың бір формасы болып келеді деген тұжырым жасалды. Түйін сөздер: қылмыстық іс жүргізу, сот билігі, əділ сот, сот ісін жүргізу, соттық бақылау.