(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Бұл мақалада Қазақстан Республикасының заңы бойынша компьютерлік қылмыстардың субъективті белгілерін негізгі анықтау мəселелері қарастырылады. Компьютерлік қылмыстармен күресу сұрақтарын реттейтін Қазақстан Республикасының қолданыстағы Қылмыстық кодексiнiң нормалары талданады, ал тағы қарастырылып жатқан қылмыстың субъектісiн нақтылығы арқылы көрсетілген нормаларын жетілдіру əдістері ұсынады. Түйін сөздер: компьютерлік қылмыс, кінə, мотив, мақсат, желі, ғаламтор, компьютерлік ақпарат, құқыққа қайшылық.