(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада Қазақстан Республикасының көші-қондық саясатын қалыптастырудың мəселелері қарастырылады. Теориялық-құқықтық тұрғыда көші-қондық саясат анықтамаларының салыс- тырмалы талдауы жасалып, авторлық анықтама берілген. Көші-қондық Заңнамаға кіргізілетін жаңалықтардың қазіргі заманғы ҚР мемлекеттік-құқықтық шындыққа сəйкес келетіндігі көрсетіледі. ҚР көші-қондық саясатының негізгі бағыттары мыналарда айқындалады: репатриация, халықтардың қоныстануын қалыптастыру, Қазақстанның индустриялды-инновациялық дамуы жəне ішкі көші-қон толқынын реттеу. Түйін сөздер: көші-қон, халық қоныстануын қалыптастыру, репатриация, ішкі оралмандар, көші-қон саясаты, көші-қондық заңнама.