(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Осы мақалада этникалық көші-қонды құқықтық реттеудің өзекті мəселелері қарастырылады, құқық қайнар көздерінің анықтамаларына шолу жасалады, көші-қон құқығының қайнар көздеріне талдау жасалды, оралмандардың əлеуметтік-экономикалық құқықтарын жүзеге асыру барысында туындай- тын қоғамдық қатынастарды құқықтық реттеу саласындағы проблемалық сұрақтар тұжырымдалды, Қазақстан Республикасының заңнамасы мен құқыққолдану тəжірибесін жетілдіру бойынша ұсыныстар берілді. Түйін сөздер: отандастар, ықпалдасу, құқықтық реттеу, репатриация, репатриант, шет елдердің тəжірибесі.