(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Аталмыш мақалада Кіші жүз ханы Əбілқайырдың жəне Осман империясының сұлтаны Сүлейманның мемлекеттік қайраткерлік қызметтері суреттеледі. Олар өмір сүрген заманның саяси хал-ахуалы жəне көрші мемлекеттермен əскери, мəмілегерлік қарым-қатынастары баяндалады, сондай-ақ саяси- əскери іс-əрекеттері салыстырылып ғылыми зерттелінеді. Түйін сөздер: əскери-мəмілегерлік іс-əрекет, əскери-саяси хал-ахуал, əскери қасиеттері, мəмілегерлік қызмет, саяси таңдау.