(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Автор мақалада шетелдердегі құқық қорғау органдарының ұйымдастырылуы мен қызметін, құқықтық негіздерін сарапқа салып, ол арқылы отандық ішкі істер органдарының қызметін жетілдіру тетіктерін қарастырады. Талдауды құқық қорғау органдарын тұтастай емес, соның ішіндегі жаппай тіртіпсіздіктегі жедел араласу қызметін негізге алады. Зерттеу мақаласында салыстырмалы-салғастырмалы әдістің негізінде қоғамдық тәртіпті қорғау мен қоғамдық қауіпсіздікті қамтамасыз ету механизмін жетілдіру бойынша ой жүгіртеді. Түйін сөздер: республика, құқық, жүйе, бағыт, қылмыс, қызмет, жаппай тәртіпсіздік.