(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада оқиға болғанын анықтаудағы оқиға болған жерді қараудың мүмкіндіктері қарастырылған. Авторлар тергеушінің оқиға болған жерді қарау барысында материалдық іздерді табуды ғана көздемейтін, өзге де іздеу жұмыстардың мәнін жан-жақты талқылаған. Қылмыс жағдайында қылмыстық оқиғасының материалдық элементтерін анықтау барысында ойлау процесінің өте маңызды екеніне тоқталып, оның оқиға болған жерді қарау барысында қалай жүзеге асырылғандығы яғни, елестету рөлі, сонымен қатар өзге де тергеу әрекеттері мақалада қарастырылған. Түйін сөздер: оқиға болған жерді қарау, дәлелдеу, тактика, тікелей еске түсіру, іздеу, талдау, елестету, іздердің қатыстылығы.