(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада сот ісінің қылмыстық жағдайлардағы этикалық мәселелері талданады. Акцент қылмыстық процесстегі жаңа заңнамамен енгізілген өзгерістерге беріледі. Қылмыстық процесстің ұстанымдарынан туындаған қылмыстық процесс субъектісінің мақсаты мен өкілеттіліктері қарастырылады. Алғашқы заңнамамен салыстырмалы анализ жасалады. Түйін сөздер: қылмыстық процесс, этика санаттары, этикалық нормалар, сот қызметінің этикасы, қылмыстық процесстің субъекттері, құқық қорғау органның этикасы.