(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада ауылшаруашылық өнімін өндіруді ұйымдастырудың құқықтық аспектілері қарастырылады. Сонымен қатар жұмыста ауылшаруашылығындағы кәсіпкерлік қызметті құқықтық реттеудің негізі анықтап, ауылшаруашылық кәсіпкерлік аясында пайда болған құқықтық қатынастардың дәрежесі мен түріне байланысты объектілерін нақтылап, ауылшаруашылық өнімін өндірудідегі құқықтық жағдайын талдаған. Түйін сөздер: ауылшаруашылық өнімін өндіру, ауылшаруашылық кәсіпкерлігі, ауылшаруашылық кооперациясы, шаруа (фермер) қожалығы.