(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада қоршаған ортаны қорғау саласында мемлекеттік басқарудың теориялық сұрақтары қарастырылған. Қоршаған табиғи ортаға әсердің дәрежесіндұрыс бағалаудың мүмкіндігі қоршаған орта сапасының нормативтері мемлекеттік реттеудің мақсаты. Түйін сөздер: мемлекеттік реттеу, мемлекеттік басқару, қоршаған табиғи орта, экологиялық нормалау, қоршаған табиғи орта сапасының нормативтері.