(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада Қазақстан Республикасының әлемнің дамыған елу мемлекетінің қатарына ену жағдайында аймақтардың әлеуметтік-экономикалық дамуының тиісті көрсеткіштері мен негіздері қарастырылған. Әлеуметтік-экономикалық даму маңызды төрт факторға негізделеді: тұрғындар, табиғи ресурстар, капитал қалыптасуы, техника. Түйін сөздер: аймақ, дамыған елдер, әлеуметтік даму, экономикалық өсу, интеллектуалдық қуат.