(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада Қазақстан Республикасында заң шығару өкілеттігін беру институтының реттелу жағдайы сараланып, бірқатар шет елдермен салыстырмалы талдау жасалды. Тиісінше мақалада заң шығару өкілеттігін беру институтының пайда болу себептері, мәні анықталып, оның қажеттігі негізделді, өкілеттік беру негізінде заң актісін шығару практикасы қарастырылды. Сонымен қатар бірқатар шет елдермен салыстырмалы талдау негізінде Қазақстанда заң шығару өкілеттігін беру институтын жетілдіру мәселелері сараланады. Түйін сөздер: Конституция, заң, Президент, заң шығару өкілеттігін беру, референдум, заң шығарушы орган, атқару билігі, ратификация, мақұлдау.