(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Берілген мақаланың мақсаты – Қазақстан Республикасындағы судьялардың құқықтық мәдениетін көтерудегі теориялық және тәжірибелік мәселелерді оқып – білу. Құқықтық менталитет пен судьялардың кәсіби құқықтық санасын қалыптастыруға ерекше назар аударылады. Мақалада қазіргі заманғы қазақстандық қоғамның құқықтық мәдениетіне жаһанданудың тигізетін әсерін оқып-білу беріледі. Оқып-білудің әдістері – тарихи, салыстырмалы – құқықтық, құрылымдық – функционалды, логикалық, формальды – заңдық. Түйін сөздер: құқықтық мәдениет, құқықтық сана, діл, құқықтық нигилизм.