(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада Қазақ хандығының күшеюі кезеңіндегі жыраулар поэзиясындағы саяси-құқықтық ойдың эволюциясы сараланған. Хандықтың күшею кезеңі қазақ қоғамындағы дәстүрлі билік институттарының арасындағы мүдделер қақтығысына алып келді. Жыраулар мен хандардың арасында халықты біріктіру, қуатты мемлекет құру идеяларына қатысты ойлар бәсекелестігі саяси-құқықтық ойдың қарыштап дамуына жол ашты. Түйін сөздер: жыраулар поэзиясы, саяси-құқықтық ойлар, бірлік идеясы, қуғын-сүргін.