(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада аудит жəне аудиторлық қызметтің мəні; аудитке тəн белгілері мен сипаттамасы; Қазақстан Республикасында тəуелсіз аудиттің дамуы қарастырылған. Теориялық ережелердің, Қазақстанның жəне басқа мемлекеттердің тарихи тəжірибесі, қолданыстағы қазақстандық заңнаманың анализдері негізінде, Қазақстан Республикасының аудиторлық қызметті жетілдіру бой- ынша ұсыныстары мен кеңестері дайындалған. Түйін сөздер: аудит, аудиторлық қызмет, аудиттің стандарттары, «Аудиторлық қызмет туралы» Қазақстан Республикасының Заңы, аудиттің мəні.