(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
ҚР Елбасы Президенті Н.А. Назарбаевтың бағдарлама құжатында əлеуметтік-еңбектік қатынасын реттеу аясында сот тəжірибесіне қатысты жекелеген сұрақтар қарастырылды. Əлеуметтік-еңбек қатынасына анықтама беріледі, ал мамандырылған еңбек сотының əлеуметтік модернизациясының қажетті құқықтық бағыты болып танылады. ҚР Еңбек кодексіне келесі ұсынымдарды нормаларды еңгізуін қажет етеді, яғни еңбек құқығына қажетті шектеулері болуы керек. Түйін сөздер: модернизация, əлеуметтік-еңбектің қатынасы, ұжымдық келісім, жұмыскердің мүдделері, əлеуметтік əріптестік, кəсіподақтың институттары.