(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада адамды ұрлау қылмысының басқа да ұқсас əрекеттерден айырмашылығы көрсетілген. Өмірге қарсы қылмыстың, соның ішінде адам өлтірудің де тікелей объектісі адамның өмірі болып табылады. Заң жасына жəне денсаулық жағдайына қарамастан кез келген адамның өмірін бірдей қорғайды. Адам өмірі нəрестенің туған сəтінен, яғни анасының денесіне бөлініп шығып, алғаш ты- ныс алуы арқылы оның өкпесінің жұмыс істеген уақытынан, нəрестенің алғашқы айқайынан, дыбыс беруінен басталады. Өлім адам өмірінің соңғы сəті болып табылады. Түйін сөздер: өмір, адам, ұрлау, қылмыс.