(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Ұсынылып отырған мақалада қылмыстық іс жүргізудегі кінəсіздік презумпциясы қарастырылады. Айыпталушының кінəсіздік презумпциясы қылмыстық сот ісі өндірісін жүзеге асыруда маңызды орын алады. Іс жүргізушілер кінəсіздік презумпциясы, оның логикалық жəне политикалық табиғаты, заңда бекітілуі жəне жүзеге асырылу механизмі жөніндегі жарыссөздер өткізуде. Айыпталушыға ал- дын ала тергеу өндірісінде іс жүргізушілік мəжбүрлеу шараларын қолдану кезінде де кінəсіздік пре- зумпциясы қызмет етуі тиіс. Түйін сөздер: презумпция, қылмыстық іс жүргізу, тергеуші, дəлелдемелер.