(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Жұмыста қоғамдық тəртіпке қарсы қылмыстар мəселесі талданады. Жұмыс авторы қоғамдық тəртіпті қылмыс объектісі ретінде қарастырады жəне осы топтағы қылмыстарды саралау ережелерін келтіреді. Неғұрлым қауіпті болып табылатын бұзақылық құрамын талдауға үлкен көңіл бөлінеді жəне қылмыстың осы түрімен күресуге бағытталған теориялық ережелерді өңдейді. Автор бұзақылық жəне тағылық құрамдарына жан-жақты саралау жүргізе отырып, олардың алдын алудың жолдарын жəне нақты шараларын келтіреді. Түйін сөздер: қоғамдық тəртіп, қоғамдық қауіпсіздік, қылмыстық-құқықтық нормалар, қылмыстық əрекеттер, бұзақылық, тағылық.