(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Ғылыми жұмыста есірткі, жүйкеге əсер ететін зиянды заттармен күресу жəне алдын алудың əдістері қарастырылды. Зерттеу барысында есірткі бизнесі бойынша қазақстандық жəне шет елдің ғалымдарының пікірлеріне сүйеніп анықтамалар берілді. Түйін сөздер: нашақорлық, есірткі, жүйке, апиын, көкнəр.