(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада сот талқылауының қысқартылған тəртіпте жүргізілуінің рөлі мен мазмұны, мəні жай- лы айтылған. Жеделдетілген өндіріс институты қылмыстық процестің бастауларының негіздеріне қайшы келмейді, бұған қоса қысқарту, іс бойынша басты сот талқылауы сатысында өндірісті же- делдету, нақтырақ айтқанда, сот тергеуін қысқартуға мүлдем жол берілмейді деп айтуға болады. Іс бойынша өндірістің тез жүргізілуі іс үшін маңызы бар барлық мəн-жайларды жан-жақты, толық, объективті зерттеуіне қарсы болмауы керек жəне болуы мүмкін емес. Түйін сөздер: сот талқылауы, қысқартылған тəртіп.