(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Қылмыстық сот өндірісі сферасына тартылған индивидтің бостандығы қаншалықты? Дəл осы сфера- да адам ерекше қылмыстық-процессуалдық мəртебеге ие болып, мемлекеттік мəжбүрлеудің ең қатал қылмыстық жүйесінің əрекет етуіне тап болады. Тергеуде болушыны кінəлі деп тапқанға дейін оған солардың салдарынан жеке бостандығының көлемі едəуір шектелетін қылмыстық-процессуалдық мəжбүрлеу шаралары қолданылады. Түйін сөздер: тұлға, адамның жеке басына тиіспеу, жеке бостандық, қылмыстық-процессуалдық мəжбүрлеу, бұлтартпау шаралары, ұстау, қамауға алу, санкциялау, адамның жеке басына тиіспеудің кепілдері.