(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Осы мақаладағы қорқыту үшін қылмыстық жауаптылықтың түсінігі құқық түсінігіндегі ең негізгі пікірталас тудыратын ұғымдардың бірі ретінде айтылған. Қорқыту үшін қылмыстық жауаптылық әртүрлі әдіс-тәсілдермен қылмыстық құқықтық әрекет етудің құралы ретінде қарастырылған. Шет елдердің занамасын талдай келе, қорқыту туралы көп нәрсені ұғынуға болады. Салыстырмалы талдау жүргізудің нәтижесінде кейбір елдерде қорқыту тек жәй әрекет болса, ал басқаларында қорқытуға ерекше мән беріп, оған деген қылмыстық жауаптылықты күшейтіп, қылмыс дәрежесіне дейін жеткізіп қарастырып отыр. Түйін сөздер: қорқыту, қылмыстық теріс қылық, қылмыстық жауаптылық, салыстырмалы талдау, қылмыстық кодекс, жаза.